Keuze menu

 

    Ommoordsehof 11
    3056 JR Rotterdam

T : 010-2207078
E : praktijk@wellnessfysio.nl


Volg Welness Fysio Ten Wolde op Facebook

 

 
     
 

Orthopedische revalidatie Rotterdam

 

Meniscustransplantaties.
Afgelopen periode hebben wij zeer succesvol meegewerkt aan de revalidatie na een meniscustransplantatie. Deze operatie uitgevoerd door orthopedisch chirurg dr. E.R.A. van Arkel wordt 8-12 per jaar door hem uitgevoerd. De betreffende jongedame kan weer functioneren wat zij jarenlang niet heeft kunnen doen.


Gescheurde Meniscus (meniscusletsel).

Herstellen zonder operatie. Nieuwe inzichten geven aan dat een kniescopie niet altijd noodzakelijk is. Onze fysiotherapeuten zijn op de hoogte van de nieuwste inzichten om te zorgen dat u weer snel en pijnvrij kan functioneren en het sporten weer kan hervatten. Heeft u een fysiotherapie verwijzing gekregen van uw orthopeed? Neem contact met ons op voor uw revalidatie.

 

Orthopedische revalidatie is geschikt voor patiënten die een orthopedische ingreep hebben ondergaan in het ziekenhuis of kliniek. Ook kan het voorkomen dat er geen operatie heeft plaatsgevonden, maar dat een orthopedische chirurg u direct doorverwijst naar de fysiotherapeut. Het betreft hier klachten aan botten en gewrichten.

Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties (een totale heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of enkeloperatie). Orthopedische revalidatie is echter ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder of elleboog klachten).

De revalidatieperiode start direct na ontslag uit het ziekenhuis/kliniek of na verwijzing door een specialist. Indien u geopereerd bent, is het belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode de mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen. Orthopedische revalidatie heeft als doel de mobiliteit van een bot of gewricht (knie, heup, rug, schouder, enkel, elleboog) te verbeteren, de pijn te verminderen, de belastbaarheid, coördinatie en het uithoudingsvermogen te vergroten en de spierkracht te versterken.

De orthopedische revalidatie gebeurt aan de hand van behandelprotocollen. Onze praktijk is ingericht met moderne revalidatie apparatuur. Het behandelplan bestaat uit een oefenprogramma en indien nodig individuele behandelingen. Vooraf, tussentijds en na afloop van het traject worden een aantal testen gedaan. De behandelprotocollen en apparatuur maken het mogelijk om na te gaan of vooraf ingestelde behandeldoelen gerealiseerd worden. Via gerichte oefeningen worden de functies die u nodig heeft in het dagelijkse leven, in uw werk en bij het sporten, weer hersteld.

Bent u recent geopereerd of wordt u binnenkort geopereerd?
Neem dan contact op met Wellness Fysiotherapie Tenwolde voor informatie over het revalidatie traject.

Uw fysiotherapeut: Arjan Tenwolde - Brigitte van Buuren – Ingeborg Dijke 
 

© Copyright Wellness Fysio